Moscow mule

 

Een echte klassieker in de wereld van cocktails. Je zou denken dat de roots van deze cocktail in Rusland liggen maar verrassend genoeg is dat niet zo. De cocktail met gemberbier, wodka en citroensap stamt uit 1941 en is bedacht in Manhattan New York. De Moscow mule wordt traditioneel in een koperen mok geserveerd, omdat koper een supergoeie geleider is en het drankje daardoor ijs-en-ijskoud blijft. En de naam dan? De originele koperen mokken waaruit de Moscow Mule gedronken wordt, komen uit de Moscow Copper Co. fabriek in Rusland. Die zijn ijskoud de beste!



Ingrediënten:

  • zeezout voor de rand
  • 50 ml Vodka
  • 15 ml limoen- of citroensap
  • 200 ml J.Gasco ginger beer
  • ijsblokjes


Tools: koperen mok

Aan de slag:

Vul een koperen mok met ijsblokjes (Dit kan natuurlijk ook een groot glas zijn. Leg deze dan eerst even in de vriezer). Schenk er 5 cl Vodka en 1,5 cl limoensap in en vervolgens de J. Gasco Ginger Beer. Om je Moscow Mule helemaal af te maken, garneer je hem met een schijfje limoen of citroen.