Havervlokken-pindakoekjes met Yogi Tea

 

Thee met koekjes…daar wordt vrijwel iedereen gelukkig van. En je geniet er nóg meer van als je de koekjes eerst zelf gebakken hebt. Daarom een makkelijk recept voor best wel heel gezonde maar vooral ook supersmakelijke havervlokken-pindakoekjes met…let op…Yogi Tea! Kun je daarna heerlijk genieten van thee met koekjes...met thee.



Ingrediënten:

  • 2 theezakjes YOGI TEA® Choco
  • 250 g havervlokken
  • 110 g speltvolkorenmeel of tarwevolkorenmeel
  • 50 g rozijnen
  • 50 g ongebrande, ongezouten pinda’s
  • 100 g kokosbloesemsuiker of ruwe rietsuiker
  • 2 el cacaopoeder
  • 1 tl kaneel
  • ½ tl nootmuskaat, gemalen
  • ½ tl gemberpoeder
  • ½ tl bakpoeder
  • 1 snufje zout
  • 100 ml raapzaadolie


Tools: oven, kopje, waterkoker, beslagkom, bakpapier

Aan de slag:

Start met het voorverwarm de oven op 200°C. Zet een kop Yogi Tea Choco en laat 10 minuten trekken. Meng alle ingrediënten, behalve de olie en de thee in een beslagkom. Voeg de olie en thee toe en roer het geheel goed door.
Schep per koekje ca. 1 el deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en maak er met een vochtige lepel rondjes van met een doorsnee van 10 cm.
Bak de koekjes op de middelste richel in 15 minuten gaar. Laat de koekjes afkoelen op een rooster.