Berry Bliss Iced Tea 

Ook als het geen hoogzomer is, kan een verkoelend drankje precies zijn waar je zin in hebt: verfrissend, verkwikkend en dorstlessend. IJsthee is een perfecte dorstlesser op zo'n moment. Dat maak je heel makkelijk zelf en kun je helemaal naar eigen smaak zoet of minder zoet maken. Homemade heerlijk! 

Het liefst hebben wij altijd een grote kan verse ijskoude ijsthee ready to go in de koelkast staan! Je kan het ook prima een dag van tevoren al maken, dan hebben de smaken goed de tijd om in te trekken en weet je zeker dat ie IJSKOUD is :) 

Voor deze Berry Bliss nazomer-variant gebruiken wij de smaakvolle Berry Bliss Infushion van Ministry of Tea, met een frisse mix van fruit en fruitblaadjes, zoals bosbes, zwarte bes, aardbei, hibiscus, chicorei en açai. 

Ingrediënten:
(voor 1 liter ijsthee)

  • Ministry of Tea Berry Bliss (3 zakjes) 
  • ijsblokjes (véél)
  • 1 citroen (in schijfjes)
  • rood fruit (bevroren fruit is ook lekker)
  • verse munt (een paar takjes)
  • agavesiroop/honing (naar smaak)


Tools:
 

Waterkoker
Grote schenkkan

Aan de slag:

Water opzetten en laten koken. Voor een goed geconcentreerde thee zetten we thee met drie zakjes Berry Bliss op 1 liter water. Laat de thee ongeveer 10 minuten trekken, voeg terwijl de thee nog warm is de honing of agavesiroop toe, zodat deze goed oplost. Ook de schijfjes citroen kunnen er alvast bij. Laat de thee afkoelen en voeg pas dan de takjes munt toe. Zet de kan in de koelkast en wacht nu geduldig tot het mengsel lekker koud is. Vandaar die tip... Avond van tevoren maken, dan ben je meteen ready to drink als je dorst hebt! 

Klaar om te schenken? Pak een glas en vul het voor de helft met ijsblokjes en rood fruit en eventueel een vers schijfje citroen. Schenk de thee erbij... loop naar een stoel, hangmat of de bank... de benen omhoog en droom weg met deze heerlijk frisse en fruitige traktatie!  

 

berry bliss iced tea