BUBBLE TEA

Bubbelthee komt uit Taiwan en werd ontwikkeld begin jaren 80. De thee wordt gezet met tapiocaparels. Deze parels worden gemaakt van zetmeel uit de cassavewortel. Misschien heb je wel eens van tapioca-pudding gehoord... dan zal het je niks verbazen dat deze thee ook wel puddingmelkthee wordt genoemd. Maar generatie Nu noemt het Bubble Tea en dat klinkt net zo lekker! 

Zin om zelf eens zo'n lekker glas 'bubbly' thee te maken? Da's heel makkelijk. Wel eerst even parels scoren, online zie je snel waar je die kunt krijgen. 

Bubblethee kun je zowel warm als koud drinken. Dit recept is 'cold as Elsa', heerlijk voor op een dorstige nazomerdag. Enjoy!  

Ingrediënten:

  • handje Tapioca parels
  • 150 ml Ministry of Tea Darjeeling is my Darling
  • 100 ml melk 
  • 2 el siroop (maple syrup, agave siroop)
  • ijsblokjes


Tools:
 groot glas

 

Aan de slag:
Neem en pan en vul deze met ongeveer een liter water. Breng het water aan de kook (het is belangrijk om de parels aan ruim kokend water toe te voegen, wanneer het water te koud is vallen de parels meteen uit elkaar). Roer vervolgens het water goed door zodat de parels niet aan de bodem plakken. Bereid de parels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel ze koud af. 

Zet ondertussen thee (150 ml). Een klassieke zwarte thee combineert het best, wij kiezen voor 'Darjeeling is my Darling', een delicate blend van kruidige, fruitige Darjeeling, verdiept met rokerige zwarte Assam thee. Eén zakje per glas is voldoende (5 min. trekken), maar als je van sterker houdt, neem dan twee zakjes en laat die 3 minuten trekken. Laat de thee verder afkoelen. 

Doe de gewenste hoeveelheid siroop in een groot leeg glas en voeg hier de parels aan toe (Hou je van zoet? Hoe meer siroop hoe zoeter de bubble tea). Meng de siroop en de parels. Voeg ijsblokjes toe en vervolgens de thee. Vul het glas verder af met de melk en sippen maar!

Tip: Vervang de melk voor kokosmelk!

Bubbelthee thee recept