Cool Bear Cassis fronzen yoghurt ijsjes 

Wat is er nou lekkerder in de zomer dan smullen van je eigengemaakte ijs?! Met yoghurt, fruit en een scheutje Cool Bear siroop maak je in een handomdraai je eigen bere-lekkere Frozen Yoghurt variant. Heb je een ijsmachine, dan is het helemaal easy-de-peasy! Heel handig om op voorraad te hebben in je vriezer...  superlekker als verantwoord toetje of verkoelend tussendoortje! Op warme zomerse dagen trouwens ook lekker om te smullen bij het ontbijt ;) 

Ingrediënten:

  • 2 theelepels Cool Bear Cassis Appel siroop
  • 1 kopje zwarte bessen (tip: bevroren)
  • 4 kopjes Griekse Yoghurt

 
Tools: 

mixer of blender
ijsjesmaker

Aan de slag:

Vries je fruit van tevoren in. Dit helpt ook om te voorkomen dat het ijsje te hard wordt en teveel ijskristallen bevat. Zorg dat de yoghurt zo min mogelijk vocht bevat. Het is aan te raden om het vocht zo veel mogelijk weg te laten lekken door de yoghurt eerst een uurtje te laten uithangen. Ook dit voorkomt te veel kristalvorming in je ijs.

Doe alle ingrediënten bij elkaar in een blender of gebruik een mixer. Mix de uitgelekte yoghurt, het bevroren fruit en de siroop. Doe dit snel en zorg ervoor dat het mengsel niet te zacht wordt. Stop het mengel in de ijsjesmaker en steek het stokje erin of gebruik losse portiebakjes! Laat het een nacht in de vriezer staan voor het beste resultaat! 

 Tip

Geen fan van ijs op een stokje? Serveer je ijs in een schaaltje met wat vers rood en zwart fruit en wat blaadjes munt.