Una paloma rosa

 

De favoriete cocktail uit Mexico is een bijzondere cocktail want over het ontstaan van de Paloma cocktail is niet zo veel bekend. Sommigen beweren dat het is vernoemd naar La Paloma "De duif" in het Spaans. Anderen geloven dat de mix is bedacht door de legendarische Don Javier Delgado Corona, eigenaar en barman van La Capilla, in Tequila, Mexico. Het doet er eigenlijk niet toe, het belangrijkste om te weten is dat dit een unieke cocktail is. Zoet, zuur, een beetje bitter en zout, het heeft alle vier de smaakgroepen, plus ijs, bubbels en alcohol. Een heerlijke kleurrijke zomercocktail!

Ingrediënten:
  • zeezout voor de rand
  • 50 ml tequila
  • 200 ml J.Gasco Soda Rosa
  • Grapefruit
  • IJsblokjes

Tools: cocktailglas, schoteltje

Aan de slag:

Snij een partje grapefruit en wrijf deze langs de rand van een hoog glas. Omrand het vochtige gedeelte van het glas met zout. Vul het glas met ijsblokjes schenk 5 cl Tequila in en vervolgens de J.Gasco Soda Rosa. Garneer het met een schrijf grapefruit. Proost & enjoy!