Vigo Margarita
Ben je fan van kombucha en heb je zin in een klein feestje? Met Vigo kombucha kun je ook fantastische cocktails maken, zoals deze Vigo Margarita. De gefermenteerde thee geeft deze cocktail een verrassende twist en een fijne pittige boost. Kies voor de klassieke Vigo original of ga voor een fruitige smaakmaker met acai of Schisandra bes.
- zeezout voor de rand
- 40 ml tequila
- 30 ml Cointreau
- 40 ml limoensap (ongeveer 2-3 limoenen)
- Limoenschijfje voor aan de rand
- 200 ml Vigo Original (of smaak naar keuze voor een gearomatiseerde margarita!)
Tools: cocktailshaker, zeef, cocktailglas, schoteltje, lepel
Aan de slag:
Leg zout op een schoteltje. Pers de limoenen uit tot je 40 ml sap hebt. Maak de bovenranden rand van het glas nat met limoensap en druk de rand van het glas voorzichtig in het zout. Het zout blijft vanzelf aan de randen plakken.
Doe de Tequila, Cointreau, Vigo, limoensap en ijsblokjes in een cocktailshaker. Shake het lekker door elkaar. Pak de zeef en schenk voorzichtig de cocktail in het het glas in. Haal de zeef weg en doe de overgebleven ijsklonten in het glas. Garneer de cocktail met limoenschijfje.
PS: Klein feestje is leuk, maar groot feestje nog leuker! Dit recept kun je makkelijk vermenigvuldigen en in een grote kan met ijsblokjes en schijfjes citroen serveren. Enjoy!