Banana-mani brood

 

Bananenbrood is super easy om zelf te maken. Het is een ietwat vochtig, zoet en cakeachtig brood. Met dit recept maak je in een handomdraai een verrassend smeuïg tussendoortje met een twist. Met een zakje Mani Berry maak je van je bananenbrood een nog fijner feestje, door de knapperige en sappige combinatie van amandelen, gojibessen, veenbessen, pompoenpitten, pistachenoten en rozijnen.

Tip!: Het lekkerste is het als je goed rijpe bananen gebruikt.

 

Verwarm de oven voor op 160 °C. Vet een cakevorm of broodvorm van +/- 23 x 12,5 cm in en zet apart.

Doe de bloem, het zout en het bakpoeder samen in een grote kom en mix dit door elkaar. Voeg boter en suiker toe en meng het geheel tot een gladde massa. Voeg vervolgens de eieren één voor één toe tot deze volledig zijn opgenomen in het beslag.

Schil de bananen en breek ze boven de kom. Voeg ook de Mani Berry en de vanille toe. Mix op lage snelheid het complete beslag door elkaar gedurende 3 minuten.

Giet het beslag in de ingevette bakvorm. Bak het bananenbrood 60 tot 70 minuten in de oven.

Als je twijfelt of het brood goed is, kun je een satéprikker gebruiken. Steek deze midden in het brood. Als de satéprikker er schoon uitkomt, is het brood gaar. Je kunt het nu uit de oven halen.

Laat het brood 10 minuten in de bakvorm afkoelen, na 10 minuten haal je hem uit de vorm. Laat het brood afkoelen op een rooster.