Dik genieten in magere tijden  

 

De broekriem moet aangehaald worden. Niet alleen figuurlijk, daar zijn we als ondernemers en managers allemaal wel bekend mee in onzekere tijden als deze. Voor mijzelf geldt het nu wel heel letterlijk. Na het geoorloofde overdadig genieten tijdens de feestdagen, hebben we thuis die trend nog even doorgezet. Je moet het tenslotte een beetje gezellig houden tijdens de lockdown, zeggen de eveneens thuiswerkende mevrouw Pluck en ik dan eensgezind tegen elkaar.  

Toch knaphoe #supportyourlocal kan uitmonden in een herhaaldelijk excuus voor luxe belegde broodjestussen demiddag en‘evenzuurstof happen met eenwandeling’eindigt met een broodje kroketto-goofeen beker warme chocolademelk met slagroom. Ook in de avond is er volop keus. Naast het gebruikelijke arsenaal afhaal- en bezorgdiensten, is er een hele rits smakelijke initiatieven die het wel heel verleidelijk maken om onszelf thuis een pleziertje te doen.  

Zo bestelden we rond de kerstdagen bij FishTales een box met kreeft en heerlijk verse fruit de mer. Allemaal netjes geprept en klaar om van te genieten. Van Zindering kwam er een goed gevulde Wijn & Spijs dinerbox, met QR-code voor bijbehorende filmpjes en we ontdekten in de buurt een aantal hele fijne afhaaladresjes zoals @OpZuid en @Camping Ganspoort. Mijn dochter van anderhalf weet straks niet beter dan dat het avondeten via de voordeur komt en zit zichtbaar te genieten van haar eerste hapjes trufelrisotto, frikandel speciaal en sushi. Nog even en die begint al te kwijlen als de deurbel gaat 😉 

Ondertussen ben ik flink uitgedijd en zitten mijn broeken te strak. Dat merk ik nog eens extra doordat ik heel wat meer uren achter m’n pc-tje zit dan ik tot nu toe gewoon was. Een klein stukkie lopen naar een to-go-tentje in de buurt is niet genoeg… En de spinfiets op zolder helpt wel tegen het schuldgevoel, maar is niet opgewassen tegen mijn smullerijen. Nu had ik in december de @EFFE RELATIVEREN podcast geluisterd van Kaj Gorgels waarin hij met Victoria Koblenko sprak over ‘intermittent fasting’. Het is geen dieet, gelukkig… maar het schijnt wel een ideale manier te zijn om je eetpatroon weer beter op orde te krijgen. Kort samengevat: Je lichaam functioneert het beste als je slechts een derde van de dag eet. Thee, koffie en water drinken mag wel de hele dag. Gedurende 8 uur per dag eten klinkt nog steeds prima en is niet een al te grote uitdaging.  

Ikben ermee begonnen enkies er nu voor om tussen 11.00 en 19.00 uur te eten.Het lijkt mijdat ik in de ochtend welokéga op eenpaarflinke koppen Yogitheeendat ik in de avond meestalwelvoor 19.00 uur heb gegeten.Ik kan nog niet zeggen of het een succes is. Het supporten van onze lokale horeca blijft natuurlijk ook een belangrijke verantwoordelijkheid waar mevrouw Pluck en ik niet ‘light’zinnig over denken.