Ode aan de oryx

Soms blijkt één van de meest dorre plekken op aarde een vruchtbare grond voor het ontstaan van een bloeiend bedrijf. Zo raakte de Zuid-Afrikaanse Samantha Skyring tijdens een 120 km lange wandeltocht door de Kalahari woestijn, geïnspireerd tot het oprichten van haar bedrijf, Oryx Desert Salt.

KALAHARI

De Kalahari wordt door geologen beschouwd als één van de alleroudste stukken van de vaste aardkorst, met een leeftijd van ongeveer 3,5 miljard jaar. De naam Kalahari is afgeleid van het Tswana-woord Kgalagadi, wat ‘de grote dorst’ betekent. Het bestaat uit verschillende gebieden, waaronder de grazige steppe en savanne, maar ook deels woestijn. Verspreid over de oppervlakte liggen natuurlijke zoutpannen.

Oryx Desert Salt oogst zout uit deze pannen. 100% zuiver, kristalwit woestijnzand uit een bron die zichzelf steeds weer aanvult. Dat komt doordat de zoutpannen ondergronds verbonden zijn met een eveneens een ondergronds zoutmeer. De hete Kalahari-zon kristalliseert het zout in de pannen.

ORYX GAZELLA

Tijdens die lange wandeltocht dwars door de Kalahari, kwam Samantha regelmatig in aanraking met gemsbokken (Oryx Gazella). Door hun krachtige uitstraling maakte ze indruk op haar. Zoveel, dat toen ze een naam zocht voor het woestijnzout, al snel de beelden van de oryx bij haar opkwamen. Ze ging zich verdiepen in het dier en ontdekte dat ze ruim twee jaar zonder drinkwater kunnen, maar twee maanden zonder zoutlikken, redden ze niet. Het zout bevat natriumchloride, mineralen en sporenelementen die essentieel zijn voor hun overleving in de barre omstandigheden van de Kalahari. Zo werd de oryx het symbolische icoon van Oryx Desert Salt.    

PUUR NATUUR MET VITALE MINERALEN, ZONDER ADDITIEVEN

Zout, zoals de natuur het bedoeld heeft. Zonder toevoegingen, geen antiklontermiddelen en geen conserveringsmiddelen. Gedroogd door de hete Afrikaanse woestijnzon. Ongeraffineerd en onbewerkt. Oryx Desert Salt bevat alle essentiële mineralen en sporenelementen die van nature in zout voorkomen, waaronder magnesium, zink en kalium. Het voorziet je lichaam van de juiste balans van deze mineralen, zodat ze goed opgenomen worden voor een optimale vitaliteit en gezondheid.

AARDEVRIENDELIJK ONDERNEMEN

Door voor zoutwinning gebruik te maken van een natuurlijke hernieuwbare bron, is onze consumptie niet belastend voor de aarde. Maar dat is niet de enige manier waarop Oryx Desert Salt wil bijdragen aan een betere wereld. Ze streven ernaar hun ecologische voetafdruk te blijven verkleinen. Dit doen ze door veel aandacht te besteden aan de verpakkingen en lokale bedrijven te ondersteunen.

Kortom; gezond voor je lijf, beter voor de aarde en goed voor de gemeenschap! Dat strooit tóch een stuk lekkerder ;)