FROM FARM TO BOTTLE

De laatste jaren zijn er heel wat aloë-veradrankjes op de markt gekomen. Met name bij sportclubs, sauna’s en wellness resorts zijn ze erg in trek. Het sap zit dan ook boordevol mineralen en vitaminen. Maar het onderlinge verschil in kwaliteit van de drankjes is opvallend. Wie echt van de gezondheidsvoordelen van aloë vera wil genieten, doet er verstandig aan te checken hoe de drankjes zijn samengesteld en geproduceerd.

ELOA

Met lichte trots vertellen we je dan ook graag wat meer over Eloa, het aloë vera merk dat terugging naar de bron, om vandaaruit te werken aan de beste kwaliteit dranken. Ze beheren en controleren het complete productieproces, van het planten van de aloë vera tot aan het leveren van de flessen bij PLUCK. 

KLEINSCHALIGE LOKALE BOEREN

Het avontuur begint in de provincie Prachuap Khiri Khan in Thailand. Eloa werkt samen met kleinschalige boeren die de aloë vera zorgvuldig planten en onderhouden. Op deze manier dragen ze bij aan de werkgelegenheid en economische welvaart van de lokale gemeenschap. Bij Eloa weten ze dan ook precies welk perceel is gebruikt voor de aloë vera in het drankje dat jij in je handen hebt.

Van de hand gepluckte oogst worden alleen de beste bladeren geselecteerd en vervolgens naar de bottelarij in Pathumthani Thailand gebracht. Hier worden de bladeren schoongemaakt en geschild. Het vruchtvlees wordt gepasteuriseerd om verwerkt te worden tot de drankjes. Dit alles gebeurt binnen 48 uur waardoor de aloë vera lekker vers en knapperig blijft. Uiteraard worden bij dit proces geen chemicaliën, kleurstoffen of conserveringsmiddelen gebruikt. Na botteling wordt opnieuw de kwaliteit van de aloë vera getest. Alleen als de flessen 100% voldoen aan de kwaliteitseisen, worden ze gereedgemaakt voor distributie.

GEZOND & LEKKER

Op deze manier behoudt aloë vera zijn uitzonderlijk gezonde eigenschappen. Zo draagt het drinken van aloë vera bij aan een goede hydratatie, spijsvertering en stofwisseling. Het werkt weerstand verhogend, het bevat belangrijke mineralen als calcium, ijzer, magnesium, mangaan, zink en naast een flinke hoeveelheid vitamine C ook diverse soorten vitamine B (o.a. B12). Aan aloë vera wordt daarom ook een ontstekingsremmend effect toegeschreven.

Kortom, een boost voor je fysieke gesteldheid, maar behalve dat ook gewoon heel erg lekker verfrissend en smaakvol.